dag 9

datumzo 05-09-21
van/naarWakendorf II – Travemünde
km fietsen71km
verblijfKamperen bij de kanovereniging (53°57′24.26″N 10°52′32.81″E)

Immer gerade aus

We gaan weer terug naar het leuke maar extreem rechte fietspad. De eerste pak ‘m beet 29km is op een kleine zigzag na ‘immer gerade aus’. Op een gegeven moment bedenken we beide: voormalige spoorbaan. En ja hoor: na een paar km komt een bord met de uitleg dat het hier om een Bahn-Radweg gaat.

Overigens is het ook het ‘langste fruitpad’, met allerlei appel- en andere fruitbomen.

Vandaag is weer een uiterst leuk en afwisselend traject, veel offroad, door bos, langs rivieren, soms bizar smalle paadjes.

Het voordeel van Hanzesteden

Ook Lübeck is weer mooi inrijden. Dat is wel het voordeel van Hanzesteden: er loopt bijna altijd een rivier mooi tot in de oude binnenstad. Dus weer een superleuke route langs het water de stad in en later weer uit.

We zijn rond lunchtijd in de stad en vinden een leuk cafeetje met lekkere lunch in een heerlijk rustig hofje. De eigenaresse verontschuldigd zich voor de beperkte keuze, maar die keuze is wat ons betreft reuze.

Bijna de snelweg op

Na Lübeck hebben we alleen nog de gps-route, helaas geen uitleg meer in de Fietsvakantiewinkel app, die alleen deel 1 van de Hanzeroute voert. Doordat we de uitleg missen voert de gps ons bijna de snelweg op. Dat hebben we 1x per ongeluk in Frankrijk gedaan, dat hoeft niet nog een keer. Maar na een tijdje vinden we de shuttlebus die ons gratis via de snelweg door de tunnel brengt.

Kanovereniging

Dan op weg naar een camping zonder naam, die we op de maps app gevonden hebben. Alweer een korte dag maar daarna is het wederom iets van 50km naar de volgende.

Het blijkt een kanovereniging te zijn waar leden en hun gasten mogen kamperen. Jur bleek al wel eens gelezen te hebben over wandelaars en fietsers die bij kanoverenigingen in Duitsland terechtkonden. En inderdaad: we zijn welkom! En niet alleen omdat Jurjan vroeger ook gekanood heeft.

Super leuk klein veldje, douchen bij de havenmeester en straks maar eens onszelf weer eens op een restaurantje trakteren.

lees verder: dag 10