dag 13

datumdo 09-09-2021
van/naarStahlbrode – Wolgast
km fietsen66km
verblijfPeeneCamp Wolgast
54°02′29.72″N 13°46′09.65″E

Een goeie keuze

’s Ochtends is het moment om je af te vragen: moet ik nou zo weer op de fiets stappen en de hele dag fietsen? Hoe leuk ik het ook vind, zin heb ik zeker niet altijd. De startzin ontbreekt vandaag een beetje maar gelukkig is de start juist reuze leuk.

De gps toont voor het eerste stukje een route langs de zee en een alternatief binnendoor. Aangezien we geen omschrijving hebben, hebben we geen idee wat het verschil is. We kiezen de zeeroute, met het idee rustig te starten.

Al snel vermoeden we dat het alternatief is gemaakt voor mensen die niet van onverhard houden (er zijn nogal wat mensen die klagen over de hoeveelheid onverhard op deze route), want wat volgt is een superleuk, enigszins uitdagend, maar vrijwel overal te fietsen stukje offroad. Het gaat niet snel, maar met een grote grijns leg ik de eerste 8 km van de dag af.

Het is denk ik het leukste stukje route van de vakantie tot nu toe en zeker het leukste stuk van de dag.

Een minder fijn vervolg

Daarna is het, naast weer een mooie hanzestad en wat dorpjes, helaas weer weggetjes door voornamelijk lege velden en fietspaden langs wat grotere wegen, waar we de wind vandaag regelmatig tegen hebben. Soms lijken we op bos aan te fietsen, om er helaas toch langs te gaan.

Regelmatig die ellendige kinderkopjes en op een gegeven moment de weinig geïnspireerde maar correct genaamde Betonweg. Smalle banen beton die bijna een wasbord effect geven. Gelukkig zijn er aan de zijkant stukken in de lengte gelegd, zodat je maar eens in de twee meter een knal krijgt i.p.v. iedere 30cm…

De grijns van vanochtend waait helaas zo een beetje weg en we kiezen vandaag voor een korte dag. Kunnen we ook weer eens wat dingen spoelen en kan ik de bos stro op mijn hoofd eens wassen en ontknopen.

lees verder: dag 14