dag 2

datumzo 29-08-2021
van/naarDeventer-Giethoorn
km fietsen73km
verblijfCamping de Sloothaak (52.718061, 6.091398)

Met tegenwind en tegenzin

Ik zag best op tegen vandaag. De geplande route is grotendeels vergelijkbaar met het stuk wat we vorig jaar vanaf Deventer hebben gefietst. Dijk na dijk, na dijk. En net als vorig jaar staat er een stevige noordenwind, dus tegenwind en niets om de wind wat te breken.

Gelukkig hebben we er dit jaar geheel gratisch ende voor niets een heleboel regen bij. Het duurt dan ook niet lang voordat we ondanks de regenjassen doorweekt zijn. Ik heb het koud in mijn optimistisch aangetrokken korte broek, mijn rug doet zeer, en ik ben bizar slecht met tegenwind. Leuk joh vakantie…

Er is op het eerste stuk van de route niets om even pauze te houden, maar gelukkig gaan we – anders dan vorig jaar – rond lunchtijd door het centrum van Zwolle. Dus we trakteren onszelf op een lange pauze met warme drankjes en luxe broodjes.

Beter

Vanaf half 2 komt er eindelijk een eind aan de onophoudelijke buien. Niet dat het helemaal droog blijft, maar wisselvallig is vandaag een vooruitgang.

Een stukje voor Giethoorn (ik denk in Belt/Schutsloot) trakteren we onszelf op nog een pauze en een lekker biertje. Het extreem bruine café is tevens extreem schuin weggezakt in de zachte veengrond. Dat zit niet erg lekker, want de stoel staat dus zo scheef dat je het voelt in je rug. Maar het biertje maakt een hoop goed.

Het biertje maakt overigens ook het volgende stuk fietsen hilarisch. Op extreem smalle fietspaadjes met krankzinnig veel bruggetjes giebel ik wat af, omdat ik mezelf al bijna de plons in zie rijden. Gelukkig gaat het allemaal goed en komen we veilig bij de camping in Giethoorn aan, waar ons een heerlijke hete douche en af en toe zelfs een zonnetje opwachten. Opwarmen en opdrogen!

Naast de camping zit een eetcafé, we gaan ons vanavond maar eens wat extra verwennen.

lees verder: dag 3