dag 15

datumza 11-09-2021
van/naarFerdinandshof – Altkünkendorf
km fietsen103km
verblijfKamp Kranich (53°00′42.5″N 13°52′40.43″E)

Even wat luxe

Dat was wel even luxe, zo’n nachtje in een appartement. We hebben de avond relaxt doorgebracht met broodjes met lekkere kaasjes en een fles wijn voor de tv. Eerst Star Trek Next Generation op z’n Duits en daarna bijna in slaap gevallen op de lekkere bank tijdens LegoMasters. Even geen 500 muggen die je lek prikken en ‘s nachts geen enden lopen naar de wc.

Een afwisselende dag

Vandaag is weer heel afwisselend, we komen alle mogelijke types wegen tegen, we gaan door bos en boerengebied, langs meertjes, door dorpjes en een stadje. De weg gaat op en neer en dan weer vlak. Korte en langere klimmen geven ons denk ik de meeste hoogtemeters tot nu toe. Zelfs het weer is afwisselend. ‘s Ochtends grijs met af en toe wat gespetter en onze eerste regenbui sinds een week of twee. En in de middag breekt toch de zon weer door en wordt het nog weer 27 graden.

Het enige wat niet afwisselend is, is de niet aflatende stroom zweet die van mijn hoofd en lijf druipt en de continue wolken vliegjes…

Kilometers maken

We willen vandaag zo veel mogelijk kilometers maken zodat we morgen Berlijn kunnen halen, liefst redelijk relaxed. We schatten de afstand toch enigszins verkeerd in, dus morgen wordt toch nog wel een end rijden.

We zoeken een camping uit die niet te ver van de route ligt. Op het internet zien we dat ie in principe dicht is in heel 2021 i.v.m. covid, maar dat fietsers en wandelaars welkom zijn. Het is een allerliefst kampeerplekje, even bibberen onder de koude douche, maar dat is na de warme zweet-dag ook geen straf.

We zijn vannacht de enigen en ons is een prachtige blik op de melkweg beloofd. We krijgen van de eigenaar nog wat appels in de handen gedrukt en we mogen pruimen plukken zo veel als we willen.

lees verder: dag 16