dag 28

datumvr 24-09-2021
van/naarEde – Utrecht
km fietsen51km
verblijfthuis

Nog maar een kort stuk naar huis

Gisteren heeft er een beetje ingehakt. Vandaag maar een korte trip en de tegenwind is vandaag gelukkig wat minder hard. Maar toch heb ik het zwaar.

De route doet in ieder geval weer goed z’n best. Zeker in de bossen rond Maarn is het prachtig, alhoewel een stuk eruit ziet alsof er een tornado langs is gekomen. Enorme bomen liggen ontworteld, het ziet er dramatisch uit.

In Nederland ontkom je er uiteraard niet aan om ook hele stukken langs weilanden en velden te fietsen. Een stuk aan het begin van de route doet dat op een voor mij wel heel sympathieke manier. Een goed fietsbaar, onverhard pad met net wat gekronkel met links en rechts wat bomen. Als je recht vooruit kijkt ziet het eruit als bos, blik je opzij, dan zie je toch ook de weilanden.

Een koude douche

Het laatste stuk route is weer behoorlijk open, met vrij spel voor de wind. Ik wil ondertussen eigenlijk gewoon wel thuis zijn.

Als we langs een akker fietsen, zien we dat de besproeiingsinstallatie flink over weg heen gaat. Ik zie geen optie om er langs te gaan en hij komt op ons af, dus wachten tot ie verder veld inwaarts gaat zie ik ook niet als optie. Dus maar even flink in de pedalen en zo snel mogelijk erdoorheen. Ik verwacht dat het zal voelen als regen, en dat is ook even het geval. Maar midden in de straal alsof iemand een emmer water over ons heen gooit. Slootwater om precies te zijn. We roken al niet heel fris, maar dat wordt er zo niet beter op.

De laatste 15 km hebben we nog even de tijd om weer op te drogen als er een zonnetje doorbreekt. Om de dag af te sluiten, eindigen we uiteraard maar weer eens op een dijk. De kanaaldijk is gelukkig iets minder hoog en open voor de wind dan sommige andere dijken, maar ik ben als ik thuis kom, moeier dan de meeste dagen deze vakantie.

Maar het is gelukt, ruim 2400km in 4 weken, met het weekend nog tot onze beschikking om weer een beetje bij te komen.

Nu eerst een warme douche en die slootwater-douche weer vergeten!