dag 4

datumdi 31-08-2021
van/naarGasselte (NL) – iets ten noorden van Börger (DE)
km fietsen87 km
verblijfCampingplatz zum Naturpark (52°56′33.15″N 07°34′50.21″E)

De ongemakken van ongetraind fietsen

De route begint saai vandaag. Dat geeft veel tijd voor aandacht voor de gebruikelijke ongemakken van een slecht getrainde vakantiefietser. Rug, billen en knieën lopen allemaal te zeuren, maar het is vooral de rechterknie die echt serieus pijn doet. Ook als na een kilometer of 11 de route leuker wordt.

Het is heerlijk fietsweer, ik heb zin om te fietsen, maar die knie! Dan maar rustig aan met veel pauzes. Bij rust voel ik niks, maar zodra ik weer opstap is het gelijk weer mis.

De grens over

Een ding weet ik zeker: ik wil vandaag in ieder geval tot in Duitsland komen. Eindelijk weer eens het buitenland in.

Na een km of 50 zitten we in een mooie omgeving met diverse campings. Maar ze ogen deprimerend en mijn zin om verder te gaan wint het van mijn gezond verstand. Een km of 10 verderop zit er toch weer een camping volgens de kaart. Dat moet ik nog wel redden. Alleen daar aangekomen lijkt de camping geen ingang te hebben. Alleen hekken met verboden voor onbevoegden (maar dan op z’n Duits wat nog minder welkom klinkt).

Dus sleep ik me nog maar weer verder naar de eerstvolgende camping die helaas een heel stuk verder ligt.

Campingplatz zum Naturpark klinkt mooier dan het is, maar de eigenaar is hartelijk, de douche warm en de stoelen die in het hutje staan wat we mogen gebruiken zitten zeer comfortabel.

lees verder: dag 5