dag 19

datumwo 15-09-2021
van/naarRädigke – Dessau
km fietsen93km
verblijfPension Kühnauersee / Zeltwiese am See (51°51′14.9″N 12°10′39.73″E)

Prinses op de erwt

De weersvoorspellingen voor vandaag zijn niet best, maar we staan op met lekker weer. Niet zo goed geslapen als gehoopt. De wind voerde de herrie van een nabije snelweg mee, maar het was vooral een rondlopende ondergrond met het hoogste stuk op de verkeerde plek die me wakker hield.

Maar de route vandaag is niet te moeilijk en weer grotendeels erg leuk dus we vermaken ons wel.

Toch nog regen

Rond het middaguur zien we duidelijk veranderingen in de lucht. En een half uurtje later vallen de eerste druppels. Het duurt niet lang voor we de regenjassen aan doen. We denken wel zonder regenbroek te kunnen maar na 10 meter is duidelijk dat we ons echt goed moeten inpakken.

De R1 is in tegenstelling tot de Hanzefietsroute bewegwijzerd. De gps-route die we hebben wijkt er hier en daar van af. We besluiten nu toch maar eens de bordjes te volgen en dat is een goede keus. De bordjes leiden ons namelijk een dorp in met een restaurantje.

Druipend lopen we naar binnen en we worden naar de eerste voorhanden tafel gestuurd zodat we niet de hele tent nat druipen. Tijd voor een lekkere lange lunch met warme soep en meer. En maar hopen dat het ophoudt met regenen. Dat doet het niet, maar het gaat wel veel zachter. We fietsen we verder door de leuke en vlakke route. Eerst nog even met met regenjas en even later zonder (want van zweten wordt je natter dan van een paar druppels).

Regen proberen te ontwijken

Er zijn wel heel veel meer vakantiefietsers op deze route, maar toch voelt het heel rustig en relaxed. Duitsland blijkt toch echt wel een fijner fietsland dan ik had durven hopen. Ik blijf vooral fan van de bossen / wouden.

Als plots de regen weer harder gaat, komen we net langs een soort Biergarten met grote parasols. Perfect pauzemomentje. Soms heb je mazzel. Als het biertje op is, is het ook weer redelijk droog.

Dessau is niet echt interessant om door te fietsen, maar misschien komt het door het grauwe weer en de ondertussen toch moeie benen. Het Bauhaus weten we helaas helemaal te missen.

De camping die we vanochtend als doel hadden bedacht heeft ook een pension. Tijdens de regenfietstocht besluiten we onszelf op een kamer te trakteren. Helaas: vol, maar wel voorhanden is een trekkershutje, met afdakje waar we lekker droog buiten kunnen zitten.

Regen die op het dak valt, klinkt een stuk gezelliger dan op je hoofd.

lees verder: dag 20