dag 7

datumvr 03-09-2021
van/naarTarmstedt – Guderhandviertel
km fietsen93km
verblijfCampingplatz Nesshof (53°32′30.87″N 09°36′52.09″E)

Eten hertjes maïs?

Voor ons schiet een hertje het bos uit en een maïsveld in. Zouden hertjes ook maïs eten? Bos en maïsvelden krijgen we vandaag veel te zien. Vooral de ‘Waldwegen’ maken mij blij.

Na de niet-zo’n-zin-dag van gisteren heb ik het vandaag enorm naar mijn zin. Het lijf werkt nog niet helemaal mee, maar de omgeving en het weer wel.

In de tweede helft van de dag fietsen we een stuk langs water. De route langs de Elbe is het meest drukke en toeristische van de dag, maar het is er wel erg leuk fietsen, zeker met een lekker windje in de rug en een fris biertje in de buik. We fietsen zo lekker vandaag dat we eigenlijk redelijk veel vergeten om foto’s te maken.

Waar te kamperen?

De meest gunstig gelegen camping ligt op een eilandje in de Elbe. Klinkt aanlokkelijk, maar op de site lezen we dat de fietsen dan op het vaste land moeten blijven. Caravans willen ze wel overzetten, maar fietsen niet. We hebben geen zin om met de fietstassen te gaan lopen zeulen en kiezen dus toch voor een camping een stuk voorbij de pont die we morgen naar de overkant van de rivier moeten nemen.

Dat betekent dat we morgen dus een stuk dezelfde route terug moet nemen, maar het is een leuk kronkelfietspad over een smal dijkje, lijkt me geen straf!

Op de camping is het vrijdagavond-pizza-avond, we gaan maar eens kijken of ze een beetje oké pizza kunnen bakken hier.

Vandaag is dag 7, de eerste week zit er al weer op! Wat een mazzel met het weer! En de voorspellingen voor komende week zijn ook goed.

lees verder: dag 8