dag 12

datumwo 08-09-21
van/naarPrerow – Stahlbrode
km fietsen97 km
verblijfCampingplatz Stahlbrode (54°14′05.23″N 13°16′52.73″E)

Verbouwing onder de tent

Gisteravond zat ik tijdens het koken en eten al helemaal in een kramp vanwege het scheve plekje. Het werd er niet beter op toen ik ging liggen. De matjes kunnen veel opvangen, maar dit ging toch echt te ver. Ik kon nog geen tien minuten zo liggen, hoe moest ik de nacht doorkomen? Zo moe, dit kon mijn rug niet aan. Dramaqueen Joke barstte in janken uit.

Uiteindelijk even al het beddengoed bovenop Jurjan gestapeld, de binnentent een stuk losgehaald en een hele lading zand van bult naar gat verplaatst. Niet perfect maar zo kun ik liggen, zo kon ik slapen.

De camping was overigens vanaf een uur of half tien zalig stil. Dat had ik dan weer niet verwacht.

Inpakken gaat ‘s ochtends wel wat langzamer: alles moet eerst ontdaan worden van zand, meer zand en nog wat meer zand.

Tegenvallend Rügen

We fietsen een stuk op met een Duitse man van 72. Een van de weinige fietsers hier die een beetje doorfietst. Hij moet ook wel, hij wil vandaag 130km fietsen op zijn geleende fiets. Respect.

Vandaag gaat een deel van de route over Rügen. De pont gaat echter pas over drie kwartier en er is ook een brug. Dan toch maar over de brug, ook al roept het gevaarte dat we zien angstdromen op van fietsen zoals over de pont de Normandie… Gelukkig blijkt erachter nog een andere brug te liggen. Dit is waar de route overheen gaat en die we heel relaxt over een fietspad kunnen oversteken.

Ik had het idee dat Rügen heel mooi was. Dat zal het vast zijn, maar ons stukje route is eerlijk gezegd vooral saai. We fietsen zo’n 30km bijna alleen maar langs kale boeren velden en wat dorpjes die me niet echt kunnen boeien.

Ik ben blij als we bij de andere pont aankomen. Dat tochtje is denk ik het stukje dat ik van Rügen het leukste vind…

lees verder: dag 13