dag 8

datumZa 04-09-2021
van/naarGuderhandviertel – Wakendorf II
km fietsen70km (waarvan ±6km onnodig)
verblijfCampingplatz Ulmenhof (53°47′15.05″N 10°04′08.31″E)

Terug naar de pont

Bij het ontbijt vanochtend komt er een mooie rode eekhoorn door de rij bomen langs onze tent gehuppeld. Later vandaag springt er ook nog eentje vlak voor onze fietsen langs.

We fietsen het dijkje van gisteren weer terug naar de pont. We kijken onze ogen weer uit naar de mooie bakstenen patronen in de vakwerk boerderijen hier. Sommige zijn echt gigantisch, tot vier verdiepingen hoog. De mensen die dit hebben laten bouwen waren niet bepaald arme keuterboertjes…

We zijn mooi op tijd voor de pont, gelukkig maar, want de volgende komt pas om 12 uur…

Als we staan te wachten komt er een hele snelle waterbus langs, de golven die deze veroorzaakt doen de aanlegsteiger met veel misbaar heen en weer schudden. Het voelt alsof die loskomt. Dat gevoel zou wel meevallen als het hele geval niet een krijsende herrie zou maken. Ik weet een stukje te filmen maar het schudden valt niet heel erg op. Het geluid komt zowaar redelijk over.

Nadeel van zo’n pont is dat het je best een hoop tijd kost aan wachten en varen natuurlijk.

Korte of lange dag?

We hebben vandaag 2 opties: of er een redelijk kort dagje van maken en halverwege Lübeck op de camping gaan staan of een hele lange dag (± 120 km) en echt vrijwel helemaal naar Lübeck gaan. Er zijn op dit traject namelijk wat weinig overnachtingsopties.

Gezien mijn gesukkel met rug en knieën en de verloren tijd met de pont gaan we maar voor de korte optie, geeft ook de tijd onze zoutkorsten uit de shirts te spoelen!

De route kabbelt rustig voort, niet het interessantste stuk van de route, maar zeker niet vervelend.

Het laatste stuk is een lieflijk paadje, wat alleen redelijk druk is. We zitten zo te letten op wandelaars en fietsers dat we de afslag naar de camping volkomen voorbij sjezen.

Na een km of 3 te ver doorfietsen kijk ik toch eens beter waar de camping nou moet zijn. Oeps… nou ja zo wordt de dag toch iets langer dan gepland. Gelukkig was het geen vervelend stuk fietsen.

lees verder: dag 9