dag 5

datumwo 01-09-2021
van/naarBörger – Moorbek
km fietsen79km
verblijfCampingplatz Gut Moorbeck (52°56′28.71″N 08°19′34.14″E)

Ontspan

De dag start koel en grijs en ik heb wat onrustig geslapen. Ik start wat lamlendig maar het is eigenlijk prima rustig fietsweer en ik begin na mijn stretch van vanochtend eigenlijk pijnvrij!

De route is afwisselend en heerlijk rustig. Als na 20km de knie toch weer begint te zeuren kan dat de pret niet drukken.

Wat iedere keer weer naar voren komt, is het enorme verschil met vorig jaar, toen het regelmatig file fietsen was achter de senioren op e-bikes. Mijn hoofd komt in een soort ontspanning die ik de afgelopen 2 jaar maar weinig gekend heb.

Rustig aan

De Duitsers zijn hier gul in het plaatsen van bankjes en picknicktafels dus we kunnen regelmatig relaxt pauzeren. Zeker geen straf, vooral niet als het zonnetje ook nog eens doorbreekt. Een aantal keren ga ik even bovenop zo’n tafel liggen om mijn rug en bilspier te stretchen, want ik heb ondertussen het idee dat het daarvandaan komt en niet zozeer uit de knie zelf.

Het stretchen lijkt in ieder geval te helpen. Ik houd de knie op zeur-niveau met een enkele pijnuitschieter, ipv zoals gisteren standaard op pijnniveau met regelmatig vloek-tier-en-jank-drama-heftige-pijn-uitschieters.

Toch hebben we er maar wel voor gekozen om vandaag redelijk vroeg te stoppen en met een flesje wijn en een boekje nog wat op de camping van het zonnetje te genieten. Hopelijk gaat de knie (rug/bil) morgen nog wat beter.

lees verder: dag 6