dag 3

datumma 30-08-2021
van/naarGiethoorn-Gasselte
km fietsen84km
verblijfCamping het Horstmannsbos (52°58′07.56″N 06°48′28.49″E)

Nachtelijke anekdote

JJ: zie je wel, ik dacht al dat ik opgegeten werd.
Ik: mug?
JJ: nee, er zat een naaktslak aan mijn hoofd te knabbelen.

Wat een verschil

Het verschil met gister kon haast niet groter zijn. En daarbij heb ik het nog niet eens over de stilte op de camping vannacht waar we al vroeg op de avond na een heerlijke maaltijd in een diepe, lange slaap vallen.

Vandaag is het heerlijk weer, geen druppel regen, een aangename temperatuur met veel zon. En ja, nog steeds veel tegenwind maar daar waar die gisteren op de dijken niet te ontkomen was, hebben we vandaag veel bos en hei en wordt de wind door de bomen behapbaar gemaakt.

De route is afwisselend, de paadjes en weggetjes zijn leuk en het lijkt wel of de mensen een stuk socialer zijn dan vorig jaar.

Kortom, ik heb het naar mijn zin vandaag! Ik wil dan ook wel langer doorfietsen, maar helaas: mijn rechterknie, die de hele dag al een beetje zeurt, begint echt pijn te doen. Tijd om naar mijn lijf te luisteren en blessures te voorkomen.

De camping heeft naast kampeervelden waar een aantal families staan ook een stel plekken in het bos. We hebben het bos helemaal voor ons alleen en het voelt bijna alsof we vrij kamperen, maar dan met sanitaire voorzieningen erbij, ’the best of two worlds’ zeg maar. Alleen weet ik midden in de nacht op zoek naar de wc volkomen te verdwalen, gelukkig doet Jur even een lichtje aan in de tent, zodat ik die gelukkig wel weer terug vindt. Mijn plasje doe ik uiteindelijk maar gewoon achter een boom.

Misschien wel een camping om eens terug te keren als we eens echt kamp Westerbork willen bezoeken. Daar ging onze fietstocht vandaag namelijk dwars doorheen, maar zo laat op de middag dat niet goed voelde om dat er zomaar even bij te doen. Zelfs fietsend maakte het al indruk.

lees verder: dag 4