dag 24

datumma 20-09-2021
van/naarEichholz – Wiedenbrück
km fietsen102km
verblijfSporthotel Wiedenbrück (51°50′04.78″N 08°18′47.56″E)

Tijd voor een toeristisch bezoek

We beginnen maar weer een met een omleiding wegens werkzaamheden aan een brug. Vrijwel meteen ook weer klimmen, zo’n 20 km lang, maar in het Teutoburgerwald dus leuk: bos. Het begint subtiel maar na een tijdje ook weer stijgingen van 7% en hoger.

Maar na die ongeveer 20 km komen we bij de enige toeristische attractie die ik per se wil zien deze vakantie: De Externsteine in het Teutoburgerwald. Hier zou ik voor om gefietst zijn, maar dat hoeft niet. De route komt er langs!

En imposant zijn ze. Een aantal enorme hoge vrijstaande rotsformaties die uit het niets lijken te komen. Mijn hoogtevrees aan de kant schuivend beklimmen we ze ook, gelukkig zijn er goeie hoewel erg roestige railings langs de trappen en randen. Gelukkig kunnen we in het restaurant onze volkomen oranje geworden handen weer van wat roest ontdoen.

Route keuzes

Onze gps-route gaat weer anders dan de route. We kiezen vandaag voor de gps, korter, mogelijk meer klimmen en dus meer dalen maar ook bos i.p.v. bebouwing dus goeie keuze.

Als we eenmaal weer op de route zitten zien we een bord met een routewijziging in de R1. Die volgen we, maar achteraf blijkt dat ze een raar, nogal onzinnig lusje door een dorp hebben toegevoegd. Het enige goeie wat ik kan zeggen over deze vage toevoeging, is dat ie langs een bakker gaat die wél open is op maandag. Wel fijn, want ook vrijwel alle horeca is dicht deze koude maandag in september.

Er blijft maar veel verschil tussen gps en route. Per keer kijken we welke aanwijzingen we nu dan maar weer volgen. Wetend dat ze uiteindelijk altijd weer bij elkaar komen.

Als we bij het hotel komen dat we uitgezocht hadden, blijkt het vol te zijn, wegens een of andere speciale gelegenheid. Maar een paar honderd meter verderop zit nog een hotel en telefonisch checkt de behulpzame dame even of daar wel plek is.

Er zijn hier ook maar weinig restaurants open, maar degene die als beste bekend staat gelukkig wel. We besluiten onszelf te verwennen met een luxe 4gangenmenu met wijnarrangement. Niet goedkoop, maar wel erg lekker en ‘iets’ te veel wijn.

lees verder: dag 25