dag 26

datumwo 22-09-2021
van/naarHavixbeck – Holterhoek / Eibergen (NL)
km fietsen89km
verblijfCamping Erve Wisselink (52°04′15.45″N 06°39′47.43″E)

Laatste dag in Duitsland

We hebben deze vakantie geen wekker nodig, maar vandaag zeker niet. Om 7 uur gaan de kerkklokken naast onze hotelkamer luid en duidelijk af. En ze gaan maar door en door. Alsof ze even in willen halen dat ze tussen 22.00 en 7.00 stil zijn geweest.

Het is weer erg frisjes als we starten, maar vandaag weer met stralend zonnetje, waardoor het al snel warm genoeg voelt om de extra laag uit te doen. Zeker aangezien we beginnen met een klimmetje. De enige echte klim van vandaag. Zo ongelofelijk plat als gisteren is het vandaag niet, maar op een klein stuk van 4-6% na komt het eigenlijk niet boven de 3% uit.

Alweer een brug in onderhoud

En alweer wijken gps en bordjes ernstig af. En de gps leidt ons maar weer eens naar een brug in onderhoud. Deze keer zonder waarschuwing en dus geen omleiding. En terwijl wij aan het kijken zijn hoe we dit gaan oplossen zonder weer 10 km terug te moeten fietsen, bedenken de behulpzame werkmannen dat ze een soort noodbruggetje voor zichzelf hebben. Nogal gammel, en zonder leuning, maar we mogen erover heen. Jur is zo galant mijn fiets naar de overkant te brengen, zodat ik met mijn hoogtevrees (of eigenlijk meer val-angst, want hoog is het niet) me niet druk hoef te maken over een fiets.

Het wordt een dag met heerlijk nazomerweer, redelijk veel afwisseling, weinig spektakel (spannender dan het bruggetje wordt het niet) en alweer weinig open horeca. Pas in Vreden, na 75km vinden we een plekje.

Genieten in het zonnetje

Bijna in Nederland nu! We hebben gezien dat net over de grens een campinkje ligt wat ons wel leuk lijkt. We besluiten gebruik te maken van het heerlijke weer om eens een middagje te genieten van rust, een boekje en een zonnetje. En straks een Nederlands wijntje, want de camping heeft zijn eigen wijngaard.

Nog 2 korte of 1 hele lange dag fietsen. We hebben de tijd, het weerbericht is gunstig en de camping-dichtheid in Nederland is een stuk hoger dan in Duitsland.

lees verder: dag 27