dag 25

datumdi 21-09-2021
van/naarWiedenbrück – Havixbeck
km fietsen108km
verblijfHotel Kemper (51°58′35.69″N 07°24′45.36″E)

Wattenhoofd

Ik weet weer goed waarom ik met wijnarrangementen gewoonlijk halve glazen bestel. Enigszins draaierig en met een wattenhoofd zit ik aan het ontbijt, hopend dat de frisse buitenlucht me snel weer fris en fruitig zal maken. Dat valt tegen, maar het fietsen gaat gelukkig wel.

Het is dan ook een makkelijke fietsdag vandaag, vlakker dan menig fietsdag in Nederland. De route kruist de Ems minstens 10x vandaag volgens mij. Dit stuk valt dan ook deels samen met de Emsroute. De kleine stukjes bos weten uiteraard weer een lach op mijn gezicht te toveren. Maar het zijn ook weer heel veel maisvelden. Die vind ik overigens beter dan de al gerooide/ geoogste kale velden die we ook zo veel gehad hebben.

Bos of dorpjes

De gps-track en de route-bordjes zijn het vandaag weer vaak niet met elkaar eens. Gezien dat de gps iets meer voorliefde lijkt te hebben voor bos waar de bordjes je de dorpjes in wil hebben, houden we deze keer maar meestal de gps aan. Met de horeca hebben we al weer redelijk veel pech. Er is hier erg veel dicht, als we al wat tegenkomen. Misschien hadden we dat dat aangaat beter de route-bordjes kunnen volgen…

We zijn ook een beetje uit het camping-locatie-ritme. We kunnen kiezen uit een hele korte of een veel te lange route als we willen kamperen. Dan toch maar weer een hotelletje. Als we aankomen bij het hotel, blijkt dinsdag hun rustdag te zijn. Maar we hebben mazzel, de eigenaar is net terug van boodschappen doen en wil ons toch een kamer bieden.

We realiseren ons dat we mogelijk morgen Nederland al weer inrijden. Dat gaat opeens snel!

lees verder: dag 26