dag 20

datumdo 16-09-2021
van/naarDessau – Schadeleben
km fietsen101km
verblijfPension Robinienhof (51°50′10.05″N 11°21′41.6″E)

Waar is de route?

Dat was een heerlijk bed, blij dat we voor het hutje gegaan zijn. Goed geslapen dus én vandaag is het weer droog.

Vandaag is er alweer verschil tussen onze gps-track en de bordjes. We volgen bordjes het dorpje Aken in maar raken verward in uitgebreide wegwerkzaamheden. Waar is de route nu? Dan maar zelf weer richting de gps route navigeren.

En zo komen we inderdaad ook weer bij bordjes. Maar als snel ook bij bordjes met een omleiding. Eigenwijs als we zijn, negeren we die. Er blijkt een brug in onderhoud maar vanaf de overkant worden we gewenkt door de wegwerker dat we erover mogen klauteren. Scheelt toch weer een paar kilometer terugfietsen.

Ploeteren tegen de wind in

Dan volgt een saai stuk rest van ochtend, met veel velden. Volgens het weerbericht zou er een zwakke westenwind staan. Westenwind klopt, maar zwak is ie alles behalve. Dus het is ploeteren op de open velden met tegenwind, met geen enkele boom om die te breken.

‘s Middags is het gelukkig afwisselender met stukjes rivier (alweer van de officiële route af) en af en toe wat bos. Dan kunnen we weer niet verder i.v.m. werkzaamheden, maar gelukkig is het nu niet te ver om en eindelijk vinden we een plek voor een late lunch.

Daarna breekt de tegenwind me echt op. Geen campings op dit stuk, dus maar op zoek naar hotel of pension. Het eerste hotel is dicht. Ik baal eerst, maar het blijkt een cadeautje, want het pension slechts 2 km verderop is erg leuk, betaalbaar en vlakbij een erg lekker restaurantje.

lees verder: dag 21