dag 10

datumma 06-09-2021
van/naarTravemünde – Rakow
km fietsen89km
verblijfOstseeurlaub Rakow (Zimmer frei) – aanrader! (54°02′15.35″N 11°37′15.45″E)

Wat een nacht

Echt een leuk plekje afgelopen nacht bij de kanovereniging, met sympathieke mensen, in de buurt lekker gegeten, maar toch zou ik deze plek niet aanbevelen.

Het veld ligt in een drukke haven, en niet alleen pleziervaart. De hele nacht denderen grote vrachtschepen en nog grotere ferries langs op slechts enkele tientallen meters van onze tent. Het klinkt regelmatig alsof er een helikopter boven je hoofd hangt of een lange goederentrein voorbij dendert.

Dat gecombineerd met een beetje drukkende nacht zonder de ons beloofde flinke doorwaai, maakt dat ik niet best slaap.

Ik ben dan ook niet op mijn best als ik opsta, alles gaat op z’n elfendertigst en het liefst zou ik de hele dag in bed blijven met mijn fijne boek… maar niet hier!

Op en neer

Dus maar weer op de fiets. En we moeten gelijk flink aan de bak. De afgelopen dagen was het al duidelijk minder standaard vlak dan het eerste stuk. Maar nu gaan we op en neer en op en neer en nog een keer. Niet heel hoog, maar het zijn af en toe venijnige klimmetjes met heerlijke afdalingen.

Geen tijd om mezelf zielig te vinden. Gewoon een grote grijns op en gaan.

De route is weer lekker afwisselend met al snel de zee naast ons. Hoewel we die vaak niet zien, het bos loopt echt tot aan het strand.

Wismar is een Hanzestad waar we allebei nog nooit van hadden gehoord, maar het is een indrukwekkende. Deze keer helaas niet met een rivier de stad in, want deze ligt gewoon aan zee. Maar ook hier niks te klagen over de route.

Zoeken naar een overnachtingsplek

Ook vandaag is het weer even puzzelen op de overnachtingsplek. Op ongeveer 50km fietsen zit een grote concentratie, want we zitten op een toeristisch plekje aan de Oostzee. Maar dat vinden we allebei nog te vroeg. Na Wismar verlaten we de Oostzee en gaan we wat meer landinwaarts en prompt geen campings meer. We gaan gewoon verder en kijken wel wanneer we denken wat te moeten gaan regelen.

Via de Bett+Bike app vinden we een soort bed&breakfast, we bellen en ja: de 2persoonskamer is nog vrij, maar hij is er pas over een uur of 2. Wij moeten zelf ook nog een stuk fietsen en met dit weer is even een uurtje buiten wachten geen straf. Er staat een picknicktafel voor de deur dus daar zit ik nu te typen.

Er hangt op het pand ook een bord met Zimmer frei. De eerste die we zien deze vakantie. We hadden erop gerekend die regelmatig tegen te komen. Waarschijnlijk heeft corona ervoor gezorgd dat een hoop mensen daarmee gestopt zijn.

lees verder: dag 11