dag 11

datumdi 07-09-2021
van/naarRakow – Prerow
km fietsen106km
verblijfRegenbogen kamp Prerow (54°27′30.43″N 12°32′28.7″E)

Gezellig

Wat een gezellige plek! We hebben gisteravond de hele avond zitten praten aan tafel met onze gastheer, een vriendin van hem en 3 motorrijders die er ook overnachten.

We worden volgestopt met allerlei eten en drinken tot ik bijna ontplof en we kletsen tot ik bijna aan tafel in slaap val. Niet erg laat overigens voor gewone begrippen, wel voor onze fietsslaaptijd…

We hebben lekkere bedden, maar ik slaap toch niet geweldig, waarschijnlijk gewoon teveel gegeten. Dat herhalen we de volgende ochtend aan het ontbijt waar onze gastheer weer toont het leuk te vinden om te koken en mensen te verwennen. Al met al vertrekken we zo wel wat laat, maar dat geeft niet, het is vakantie en we moeten niks.

Van janken naar grijnzen

Een goed ontbijt is brandstof voor je fietsdag, en toch begin ik bagger. Waarschijnlijk staat mijn lijf in verteer-stand en is er geen energie over voor de benen. Als ik dan ook nog heuvelop op kinderkopjes moet, geef ik het toch even op. Dan maar lopen, fiets naar boven sleuren, bijna in janken uitbarsten.

Maar dan volgt een leuk bosweggetje, en een heerlijke afdaling. Eerst op asfalt en dan op weer een leuk bosweggetje en het humeur gaat weer in de grijnsstand.

Filerijden

Het gaat ondertussen lekker en als we weer bij zee aankomen is het op zich daar erg leuk en mooi. Helaas vinden meer mensen dat en wordt het filerijden. Inhalen valt niet mee want ook van de andere kant komt een onophoudelijk stroom fietsers. De meeste zijn op e-bikes maar hoewel wij maar iets van 20 gaan, voelt het alsof we ze voorbij scheuren.

Het blijft de hele dag druk, maar gelukkig niet zo erg als dat eerste stuk.En het feit dat het zo toeristisch is heeft ook voordelen. Geen problemen met rustplekjes en geen gebrek aan campings.

Als we na 80 km even stoppen om ons te oriënteren op overnachtingsplekken spreekt een wandelaar ons aan. Zij tipt ons een camping waar je in de duinen kunt kamperen, altijd leuk, ondanks het gevecht met het zand.

Nog zo’n 25 km te gaan, we besluiten dat het haalbaar moet zijn. We zien nog wel dat het vlakbij een FKK strand is en hopen dat dat niet voor de camping geldt. Dat is niet het geval. De camping is echter wel gigantisch, het lijkt wel een dorp, met winkels, restaurants, barretjes. Op zich handig want hier vinden we eindelijk campinggas blikjes.

Het is flink slepen met de fietsen door het mulle zand in onze zoektocht naar ons plekje, maar gelukt! Als we ons plekje gevonden hebben, komen we erachter dat we nogal om gestuurd zijn en dat dat veel handiger had gekund. Nou ja, we zijn er. Nu maar zien dat ik op ons enorm scheve plekje een beetje kan slapen.

lees verder: dag 12