dag 14

datumvr 10-09-21
van/naarWolgast – Ferdinandshof
km fietsen91km (waarvan deel omleiding en mislukte poging weer sneller op de route te komen)
verblijfG. Batske (pension) (53°39′42.03″N 13°53′05.51″E)

Goeiemorgen…

Na een warme klamme nacht, met veel ruzie met muggen, heb ik nog niet veel zin om te starten. Maar meestal trekt dat wel weer bij, dus daar gaan we. Al snel een redelijk leuke weg door het bos en joepie een afdaling.

Als ik met redelijk veel vaart beneden aankom zie ik dat het eindigt in een redelijke zandbak. Ik zwabber alle kanten op, probeer rechtop te blijven en weet net op tijd te stoppen voor ik de brandnetels in gelanceerd wordt. Ik sta te shaken en te giebelen van de adrenaline die door mijn lijf giert. Daar word je in ieder geval wakker van.

Grote omleiding

Als we na een wat saaier stuk weer een stuk langs water willen gaan fietsen, is er een omleiding. Die ziet er deze keer behoorlijk grondig uit, dus we gaan de omleiding volgen. Aangezien er hier nogal weinig wegen zijn, worden we wel heel erg de verkeerde kant op gestuurd. Op een gegeven moment zien we niet hoe we ooit terugkomen op de route als we de omleiding blijven volgen. Dus navigeren we zelf weer terug naar de route. Kilometers en kilometers over ellendige betonplaten. Als we bij de route aankomen blijkt dat we echt nog niet verder kunnen. We worden het hele stuk weer teruggestuurd door een zeer behulpzame man die het fietspad aan het verbeteren is.

Dus weer kilometers terug over die betonplaten onder de brandende zon. Wat ben ik dankbaar dat ik een paar dagen geleden een nieuwe pet heb gekocht!

Het ergste is: als we een paar honderd meter verder door hadden gefietst, hadden we gezien dat de omleiding al redelijk snel weer wat meer de goede richting op ging via een pad dat op onze kaart wegviel tegen de spoorbaan waar ie langsloopt. Overigens wel weer meer betonplaten.

Bos heeft voor- maar ook een paar nadelen

Wat ben ik dankbaar als de route op een gegeven moment het bos induikt! Sowieso vind ik hier in de bossen fietsen fijn, maar met hitte van vandaag is het extra fijn. De gevoelstemperatuur ligt in de schaduw van de bomen al snel een graad of 5 lager. De muggen nemen we maar op de koop toe.

De kilometers lopen aardig op en op de kaart vinden we maar niks qua campings, hotels of andere opties. In het bos geen internetontvangst, dus het gericht zoeken moet even wachten. Als we eenmaal weer ontvangst hebben zoeken via allerlei opties, maps, Bett+Bike, 1nitetent, Campspace, airbnb… allemaal niks. Op het laatste moment bedenk ik dat ik Google nog niet heb geprobeerd, en hoera: 400 meter terug zit iets wat kamers verhuurd.

Een ruim appartement met giga bed, wat een luxe! En hopelijk vannacht eens geen muggen die nog meer jeuk gaan toevoegen…

lees verder: dag 15