dag 8

datum za 21-06-14
van – naar Tarbert, Harris – Shawbost, Lewis
km fietsen ± 83 km
verblijf Eilean Fraoich Campsite

De Hebriden zijn zijn wat vreemd opgebouwd hier en daar. Zo zijn North en South Uist twee eilanden, maar er zit nog een eiland tussen (Benbecula). En bij Harris en Lewis verwacht je dus dat het twee eilanden zijn, maar dat is dus samen een eiland… en waar de grens precies ligt weet ik eigenlijk niet, maar vandaag fietsen we in beide.

Het Noorden van Harris is flink heuvelachtig en we hebben een redelijk lange tocht voor de boeg: grote doel van vandaag zijn de Callanish Standing Stones. Die stonden absoluut op onze planning, en bizar genoeg komen we ongepland tijdens de langste dag van het jaar daar aan. Lijkt ons eigenlijk wel heel bijzonder, dus we hopen daar ook te gaan kamperen. We hebben eerder van iemand dat er dan redelijk wat neo-hippies bij elkaar komen om de zonnewende te vieren.

Daar aangekomen zijn de stenen echt prachtig, maar de sfeer was eigenlijk alleen maar irritant. De feestvierders hadden het hele terrein overgenomen en waren er duidelijk alleen om feest te vieren, bier te zuipen in de tombe tussen de stenen, zonder ook maar enigszins rekening te houden met andere bezoekers. En oh, wat klink ik nu als een grumpy old lady! Als ik de foto’s nu terugzie, lijkt het allemaal wel erg mee te vallen, maar we hebben dan ook ernstig gekaderd en getimed om de ergernissen er uit te filteren.

Maar goed, het stoorde ons allebei, en de sfeer was niet wat we er van hoopten. Het was voor ons uiteindelijk de reden om toch verder te fietsen naar de eerstvolgende camping. Daglicht genoeg nog tenslotte op deze langste dag van het jaar.

lees verder: dag 9