dag 25

datum di 08-07-14
van – naar Banks – Hexham
km fietsen 62 km
verblijf Hexham Racecourse campsite

We vervolgen onze route langs Hadrian’s wall en zien op de kaart dat onze eindbestemming eigenlijk al best snel in de buurt komt. We besluiten vandaag dan ook maar om niet alleen te fietsen. De muur was natuurlijk niet het enige dat de Romeinen daar bouwden en er zijn diverse forten langs de muur te vinden. We bezoeken één van de archeologische afgravingen. Ik kan maar niet terugvinden welke het nou was, het is een flink fort met erbij gebouwd dorp. Mocht je het op de foto’s herkennen, laat het ons vooral weten!

Na een dus niet al te lange fietstocht besluiten we in Hexham maar eens een camping op te zoeken. We volgen een bord steil een heuvel op, maar komen maar niet uit waar we moeten zijn. Na wat heen en weer gefiets en no meer heen en weer gefoeter besluiten we toch maar ergens te gaan vragen of ze het weten. Een aardige dame denkt ongeveer te weten waar we heen moeten (weer die hele steile heuvel op) en zegt dat als we het echt niet kunnen vinden we wel weer terug mogen komen en de tent in haar tuin opzetten.

We fietsen verder, vragen het voor de zekerheid nog een keer en worden inderdaad ongeveer dezelfde kant opgestuurd, maar nu met iets meer aanwijzingen. En ja hoor we vinden een camping… alleen is het zo’n vreselijke stacaravan site en mogen wij daar met ons tentje niet komen. We worden door iemand redelijk kribbig weggestuurd, maar gelukkig nog wel met het advies een paar honderd meter verder te fietsen naar de racecourse. Gelukkig vinden we die snel en kunnen we daar inderdaad wel terecht, want na die klim Causy Hill op, heb ik het ondertussen even helemaal gehad.

PS Deze vakantie was in 2014, maar ik schrijf dit verslag nu in 2017. Ik vraag me opeens af hoe ik het nu zou ervaren om langs zo’n muur te fietsen, nu er in Amerika gesproken wordt over het bouwen van een muur.

lees verder: dag 26