dag 27

datum do 10-07-14
van – naar Hexham – Newcastle upon Tyne
km fietsen 42 km
verblijf Eurohostel

Maar een kort stukje fietsen vandaag naar Newcastle, verder weinig over te melden. In Newcastle besluiten we in een hostel te overnachten. Het eerste hostel zit vol, de tweede heeft wel plek. Alleen als we een priv├ękamer willen (wat wij ouwe lui toch wel fijn vinden) moeten we een hele zaal afhuren. Dus voor 8 personen betalen i.p.v. voor twee. Dat gaat ons toch net wat te ver! Dan maar op zaal, helaas geen gemengde zalen, dus twee nachten weg van elkaar slapen. Dat zijn we niet gewend, maar ach het zij zo.

Helaas doet een van mijn kamergenotes het raam dicht, waardoor het slapen wordt in een benauwde kamer. En ik ben niet brutaal genoeg om ‘m weer open te doen.

 

dag 28

datum vr 11-07-14
van – naar Newcastle upon Tyne
km fietsen 0 km
verblijf Eurohostel

Vandaag dus maar eens rondkijken in Newcastle. Net als Edinburgh is dit een stad met twee niveaus. Je hebt als het ware boven- en benedenwegen. Dat verdubbelt ook het aantal bruggen dat de rivier oversteekt. Als je op zo’n hoge weg loopt, loop je af en toe langs de daken van de huizen die aan de laaggelegen wegen staan. Een vreemde gewaarwording.

We lopen wat rond en bepalen ter plekke maar wat we eens gaan doen, we bezoeken het Centre for contemporary art in de voormalige Baltic Flour Mill en komen de kerk van Saint Nicholas tegen. Die gaan we ook maar eens in, en vinden er geen Pieten, maar wel een jonge versie van onze Sinterklaas.

 

dag 29

datum za 12-07-14
van – naar Newcastle upon Tyne – de ferry
km fietsen 15 km
verblijf de ferry

Rest ons alleen nog de ┬▒ 15 km fietsen naar de haven. Waar we uiteraard weer eens veel te vroeg aankomen. Dus lezen we nog maar eens een boekje terwijl we wachten tot we in de rij mogen gaan staan. Maar weer eens een papieren boek… want ergens tijdens deze vakantie ben ik op mijn e-reader gaan zitten en dat heeft mijn scherm niet overleefd. Gelukkig waren we in een engelstalig land dus heb ik wel wat te lezen kunnen vinden!

 

bekijk eventueel ook ons fotoboek