dag 23

datum zo 06-07-14
van – naar Kirkcudbright – Powfoot
km fietsen 79 km
verblijf Queensberry Bay Holidaypark

 

Alweer prachtig weer vandaag, blijkbaar is de lucht eergisteren even goed schoon geregend! Zo is het lekker fietsen!

Op een stuk langs een wegens eb drooggevallen zeearm / riviermonding (als ik de kaart bekijk vermoed ik dat het de monding van de Nith is) houden we pauze en spreken we een Brits koppel dat daar zit te genieten van het prachtige uitzicht. Ze vertellen ons over hoe gevaarlijk snel de vloed in zo’n smalle strook op kan zetten.

We denken onderweg een museumpje mee te pakken want de route loopt er langs, maar de ‘Savings Bank Museum’ is dicht op zondag. Dus al vrij vroeg arriveren we op de camping. Helaas zijn alle trekkers-plekken al bezet, maar we mogen wel op een caravan/camper-plek met stroom staan (daarvoor betalen we de volle bak, maar we kunnen er helaas niet onze accu opladen). Verder moeten we eerst onze buren aan de linkerkant lief aankijken, want die gebruiken de aan ons toegewezen plek als parkeerplek. De buren aan de andere kant zijn leuker: een groep ezels en geiten haalt gezellige capriolen uit in de wei naast de camping.

Vroeg aankomen, mooi weer en lekker lang licht, mooie gelegenheid om nog even de camping af te gaan en naar de baai te lopen, waar het nog steeds (of weer?) eb lijkt te zijn.

lees verder: dag 24