dag 24

datum ma 07-07-14
van – naar Powfoot – Banks
km fietsen 89 km
verblijf Camping Barn

Helaas verlaten we vandaag Schotland al weer. Onze route voert ons door het toeristische Gretna Green, wat bekend staat om de vele huwelijken die er gesloten worden en werden. Iets met een wet voor Engelsen die daardoor niet meer op jonge leeftijd mochten trouwen zonder toestemming van de ouders, een wet die in Schotland niet gold… Maar we zien in het dorp geen trouwlustige tieners, maar alleen bejaarde toeristen. We drinken een te duur drankje en verlaten het dorp zo snel mogelijk weer om heerlijk verder te fietsen. Direct na Gretna Green gaan we de grens over en ruilen we Schotland in voor Engeland en snel ook onze huidige route voor de laatste etappe: de route langs Hadrian’s Wall.

We hebben in ons hoofd waar we willen overnachten: in een camping barn in Banks, maar zowel het dorp als de schuur zijn nog best lastig te vinden, we rijden er bijna voorbij. Maar om een uurtje of vijf hebben we toch onze matjes en slaapzakken uitgerold in de verbouwde boerenschuur.

Geen idee hoe zo’n camping barn is als je ‘m moet delen met anderen, een beetje als in een hostel denk ik, maar zo is het eigenlijk wel heel relaxt.

Na het eten bekijken we nog even wat stukjes van Hadrian’s Wall die hier in de buurt te bekijken zijn. Met name interessant vanwege de geschiedenis erachter, want verder ziet het er niet heel veel anders uit dan bijvoorbeeld het muurtje rond de tuin van onze camping barn…

lees verder: dag 25