dag 9

datumZaterdag 30-12-2023
van/naarTromsø-Narvik
verblijfScandic Narvik

Kunst en trollen

Voor vandaag hebben we nog gekeken naar leuke uitstapjes, maar we vinden het allemaal net wat krap worden, als er namelijk ook maar iets vertraging is, missen we onze bus naar Narvik.

We doen dus maar een museumtochtje door Tromsø, we bezoeken het Nord Norsk kunstmuseum, het Perspektivet museum, het Polar museum en het Troll museum. Van deze vier vind ik het kunstmuseum het duidelijk leukst (en de enige die ik zou overwegen nogmaals te bezoeken) en waarschijnlijk het trollenmuseum het minst.

Duur shoppen

Maar eerst gaan we voor Jur een nieuwe muts kopen, want we zijn gisteren ergens een muts verloren. Dat blijkt een dure actie te zijn: iets van 70 of 80 euro ben je hier kwijt aan een muts! Krankzinnig!! Helemaal geen bijzondere muts, maar we moeten wat, je kunt hier gewoon niet zonder.

Overigens koop ik in de zelfde winkel een setje spikes voor onder mijn schoenen. Wat een verademing! Niet langer schuifel ik als een oud wijf over de met ijs bedekte stoepen. Ik kan weer normaal lopen. Dat is wel twee tientjes waard!!

Minder uitzicht

De bus vertrekt om 16.00 uur dus helaas geen uitzicht. We doen nog een poging door helemaal voorin de bus te gaan zitten, en inderdaad zien we door de voorruit de weg. Maar 4 uur naar asfalt staren is ook niet super boeiend. Ik ben dan ook blij als we in Narvik aankomen, helemaal sjiek als blijkt dat er ook een halte gewoon voor de deur van het hotel is!

Helaas een stuk minder mooie kamer dan eerder deze week. Op de 3e ipv 10e verdieping, kleiner en met een veel minder mooi uitzicht. Prima kamer, maar we waren hier de vorige keer wat erg verwend geraakt.

lees verder: dag 10