dag 7

datumDonderdag 28-12-2023
van/naarNarvik-Tromsø
verblijfClarion Collection Hotel With
Sjøgata, 9291 Tromsø, Noorwegen

Als een oud wijf

Ik slaap vannacht wat onrustig en opstaan in het donker blijft het gevoel geven dat je niet echt uit hebt kunnen slapen. Gelukkig voel ik me een stuk beter zodra we weer buiten gaan lopen. De gladdere stukken weg blijven wel een dingetje. Mijn knie doet regelmatig nog flink zeer. Gewoon lopen is geen probleem, maar ik merk dat ik als een oud wijf echt bang ben weer uit te glijden.
Maar goed, de meeste stukken is de sneeuw goed te belopen en het uitzicht over het water en de bergen is weer prachtig.

Het weer ernstig naar de wc moeten, drijft ons toch maar weer terug naar het centrum en we besluiten toch nog maar het Narvik War Museum te bezoeken. Niet het meest vrolijke onderwerp en ergens ben ik blij als we nodig richting de bus moeten.

Mooie route in het donker

De route Narvik-Tromsø schijnt een mooie route te zijn. Wat betreft de eerste anderhalf uur kan ik dat inderdaad bevestigen. Maar het grootste deel van de route is het helaas te donker om wat te zien. Dan wordt zo’n busreis helaas wat saai en we doezelen dan ook maar wat weg. Gevolg is dat we met ons slaperige hoofd bij het uitstappen ons tasje met eten en drinken in de bus achterlaten.

In het hotel blijkt dat dit het eerste hotel is waarbij het ontbijt pas vanaf 8 uur is. Gewoonlijk geen probleem, maar net morgen hadden we ons ontbijt om 7 uur gepland, want we hebben een walvis spotting tour geboekt en daar moeten we om kwart voor 8 zijn…

Nou ja, goeie nieuws is dat bij dit hotel het avondeten ook inclusief is, en dat wat de pot schaft net is waar ik wel zin in heb. Dan daarna maar even wat boodschappen doen voor het ontbijt!

Terug in de hotelkamer wil ik mijn telefoon opladen en ik realiseer me: ook ons net nieuw gekochte, best dure, vervangende telefoonoplaadkabeltje zat in het tasje dat in de bus is achtergebleven. Zucht! Lost en found is helemaal aan de andere kant van de stad en Tromsø is een stuk groter dan dan ik dacht. Ik vrees dat we nog maar een nieuw kabeltje moeten kopen.

lees verder: dag 8