dag 2

datumZaterdag 23-12-2023
van/naarKopenhagen-Stockholm
verblijfBest Western And Hotel, Apelbergsgatan 40, Stockholm

Een aangename afwisseling

Als we opstaan is de grond buiten wit en de lucht knalblauw. Wat een aangename afwisseling t.o.v. alle regen die we de afgelopen maanden vooral gezien hebben. Het blijft niet de hele tijd zonnig, maar genoeg om serieus te genieten van het weer vandaag!

We dumpen onze rugzakken in een locker op het station, lopen langs het water en verbazen ons over mensen die daar in de ijskoude rivier aan het zwemmen zijn! Er blijkt daar een soort mobiele sauna te zijn.

We bezoeken een nog slaperige Vrijstad Christiania, waar ik zeer dankbaar ben een openbaar toilet te vinden. Zonder slot en wc-papier, maar mijn hemel wat lucht dat op!
Onverwacht lopen we in Christiania een van de beelden van Thomas Dambo tegen het lijf. Ik had wel gelezen over de Forgotten Giants en begrepen dat die toch allemaal vrij ver weg waren. Maar er blijkt dus een van zijn trollen in de vrijstad te wonen!

We willen ook naar het design museum, en onze weg daarheen leidt mooi langs het toeristische Nyhavn, waar heel sympathiek de zon net weer doorbreekt om de gekleurde huizen mooi uit te laten komen.
Het design museum is niet helemaal wat we verwacht hadden, maar interessant genoeg om onze tijd door te brengen tot we weer terug moeten naar het station. Dat is nog een fikse wandeling, maar we komen mooi op tijd aan.
Gelukkig maar, want de trein naar Malmö blijkt een kwartier eerder te vertrekken dan op ons ticket staat! Op naar Zweden.

Een vreemd hotel

We bereiken Stockholm met slechts een kleine vertraging en lopen door een besneeuwde stad naar ons hotel. Een beetje een vreemd hotel want we blijken een kamer zonder raam te hebben. Dit is omdat er een hele stapel kelderverdiepingen zijn! We kijken of we kunnen upgraden naar een kamer met raam, en dat kan, ze rekenen zelfs niet extra. Helaas kan het raam niet open en de kleine kamer voelt alsnog benauwd. ’s Nachts het bed uit is een geklauter want het bed is maar vanaf 1 kant te benaderen. Gelukkig kunnen we de avond nog even beneden in een comfortabele lounge doorbrengen met een lekkere maar uiteraard behoorlijk prijzige whiskey.

lees verder: dag 3