Ik ga vrolijk verder met het toevoegen van eerdere vakanties en er is er weer een verslag af, die van onze vakantie in Schotland in 2014.

In 2014 fietsten wij over de Outer Hebrides, langs de westkust van Schotland en een stukje door het noorden van Engeland langs Hadrian’s wall. Mijn aantekeningen van deze reis waren niet uitgebreider dan overnachtingsplekken, kilometerafstanden en een enkele losse opmerking. Dus het schrijven was voor mij vooral een herinneringen ophalen aan de hand van de foto’s en de route. Maar ja, enkele dagen waren fotoloos… één zo’n fotoloze dag bracht echter juist heel veel herinneringen naar boven. Herinneringen aan het natste pak kleren ooit, mooie uitzichten die niet te zien waren door een dik pak wolken, en het medelijden van de lieve dames van de camping.

Mijn favoriete herinnering van deze reis had echter de meeste foto’s. Bij een eerder bezoek aan Schotland hadden we tot mijn grote verdriet de puffins (papegaaiduikers) echt net gemist. Ze waren weer naar zee vertrokken, daarom gingen we deze keer midden in het broedseizoen. En we hebben ze gezien hoor!

Maar het vrolijke bezoek aan de puffins beslaat maar 1 dag van deze heerlijke vakantie door het fraaie Schotland. Een reis met blauwe luchten en grijze wolken, witte stranden en groene heuvels, prachtige natuur en aardige mensen (en enkele irritante), heel veel ferries en af en toe een trein, maar vooral heel veel heerlijk fietsen. Behalve als je de fiets toch maar weer naar boven moet duwen omdat de Britten het niet zo op haarspeldbochten hebben.

Voorlopig blijft Schotland mijn favoriete fietsbestemming binnen Europa. Toegegeven: nog heel veel landen hebben we nog niet befietst, dus er valt nog veel te vergelijken! Mocht je betere fietslanden in Europa weten, laat het ons gerust weten. Onze komende reis is al geboekt (en buiten Europa) maar voor volgend jaar hebben we nog geen plannen.

Lees het reisverslag hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.