Een nieuw reisverslag

Het was een flinke klus: het toevoegen van het reisverslag van 2013, onze trip naar de Galápagos en Ecuador. Onze tweede trip die kant op, nadat een paar jaar eerder het misliep door een gebroken been van reisgenoot Harold en we hals over kop van Galápagos naar Quito moesten vliegen om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Deze keer weer met zijn drietjes voor het eerste deel op de Galápagos, en daarna nog 2 weekjes alleen Jurjan en ik door de stukken van Ecuador die we vorige keer niet hadden gezien.

Dit is natuurlijk geen fietsvakantie geweest: dat gaat ‘m niet worden op de Galápagos!

Puzzelen

Van deze reis had ik helemaal geen aantekeningen gemaakt… dus dan is het 4 jaar later wel af en toe hard nadenken! Gelukkig had ik ergens nog een document van Native & Green waar we de Galápagos-trip hadden geboekt. Verder had onze gids op de boot iedere dag een bord gemaakt met het plan van die dag (en dat hadden we steeds gefotografeerd!), dus dat hielp ook flink.

Van het deel in Ecuador moest ik het doen met een lijstje steden dat ik ooit aan ons fotoboek had toegevoegd, informatie die ik op het internet kon vinden aan de hand van herinneringen en de data, tijden en andere informaties die uit de foto’s te destilleren waren.

En de foto’s zelf natuurlijk. Nooit hebben we zoveel foto’s gemaakt als deze vakantie, bijna 5000 (nadat we de mislukte er al uitgegooid hadden). Maar een heel klein deel daarvan is natuurlijk hier terecht gekomen. Kiezen was moeilijk!

Hoogtepunten

Tja, hoe noem je de hoogtepunten zonder hier het hele reisverslag te herhalen? Want we hebben zoveel geweldigs gezien… Maar een paar van mijn favoriete herinneringen (in willekeurige volgorde):

  • de super komisch ogende kuikens van de fregatvogels
  • pinguïns op de evenaar
  • zwemmen / spelen met een jonge zeeleeuw (smelt)
  • boobies! (nazca, red footed en bluefooted)
  • zwemmen tussen de zeeschildpadden
  • zeeleeuwen en pelikanen in de rij bij de vismarkt
  • uitwaaien in Caja national park
  • bultruggen

Maar als je het allemaal wilt lezen en wat van de foto’s wilt zien:

Lees hier het volledige reisverslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.