Voorbereidingen

De vliegtickets zijn al weer een tijdje binnen. De formulieren voor de visa heb ik al grotendeels ingevuld. Boven op zolder staat al een grote doos met droogvoer en hartkeks om de afstanden tussen de culinaire uitdagingen in het dunbevolkte Mongolië te overbruggen. En er ligt ook een vaag plan over hoe we willen gaan fietsen

Route

Hieronder een kaart met ons basis-idee van onze route, ook met dank aan Sabien uit België die de gps-track van haar reis van vorig jaar met ons deelde. Wij willen ongeveer de omgekeerde versie van hun reis doen, en nemen bovendien (als het lukt om kaartjes te regelen) van Ulaanbaatar tot Erdenet de trein.

Vooruitzichten

Helaas staat er nog geen verslag van de reis van Sabien op haar site, dus we kunnen nog niet nalezen waar voor hen de  hoogte- en dieptepunten waren… maar we gaan er vanzelf achter komen hoe zwaar dit gaat worden. En hoe bijzonder. Want ik ga er van uit dat de beloningen in ervaringen weer groot zullen worden. Want wat we horen over Mongolië is heel bijzonder.

Maar ik houd er ook rekening mee dat ze weer gepaard zullen gaan met veel geklaag (ja, van mij) over slechte en ontbrekende wegen, over het ijskoude water van stroompjes en rivieren die we door moeten, over het moeilijk vinden van (lekker) eten, water en overnachtingsplekken, over Jurjan die niet bij te houden is en die nooit ergens over klaagt, behalve over mijn te lage tempo en uiteraard over dat het allemaal veel te snel weer voorbij gaat.

Hopelijk dit jaar zonder gekneusde ribben en zonder verkoudheid, want dit jaar is de route inkorten wel wat lastiger…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.