Vooruitblik

Als we, vroeg in 2022, onze vakantie van later dit jaar willen gaan boeken is er nog steeds niet duidelijk hoe het komende jaar zal lopen qua corona. We durven daarom nog steeds geen verre trip te boeken. We besluiten dan ook maar eindelijk eens naar Wales te gaan, wat toch ook al lang op ons wensenlijstje staat.

Naar Wales, maar liever geen gedoe met treinen, dus het fietsen zal nog meer door Engeland zijn dan door Wales zelf. We boeken een boot naar Hull heen en een boot terug vanaf Harwich en verder kunnen alle plannen gewoon open blijven.

Als de tijd nadert om te vertrekken lijkt corona redelijk rustig te zijn, maar toch zijn we blij dat we niet ver gaan dit jaar. De toestanden met personeelstekorten op Schiphol maken ons blij dat we niet hoeven te vliegen. Maar belangrijker nog is de gezondheid van mijn vader. Er zijn momenten dat we twijfelen of we überhaupt moeten gaan, maar in ieder geval gaan we niet heel ver, zijn we goed bereikbaar en kunnen we – als het nodig is – redelijk snel naar huis.

Het weer

We zijn wel Nederlanders, dus klagen over het weer hoort er wel bij. Na een behoorlijke hittegolf met heftige droogte, zowel hier als in het Verenigd Koninkrijk, begint het deze week eindelijk te regenen. De tuin is blij, en wil graag nog veel meer. Maar voor het fietsen is het natuurlijk wat minder fijn. Dat wil zeggen: echt heel blij als het minder heet is, maar regen is niet echt mijn ideale fietsweer. We gaan het zien hoe het zal zijn! De regenpakken gaan uiteraard gewoon mee. Hopelijk hoeven ze niet meteen al aan als we naar Rotterdam Europoort gaan fietsen.

De geplande route

Zoals gezegd fietsen we op dag 1 naar Rotterdam Europoort, we hebben tot ’s avonds om de kleine 100 km te fietsen. Pittige eerst-dags-afstand. We hebben onlangs nog wel een vergelijkbare afstand gefietst, maar dat was zonder bagage.

Van Hull willen we via de Trans Pennine Trail naar het westen fietsen en daarna met een stukje National Cycle route 5 nog wat verder naar het westen. In Wales even kijken of we een rondje Anglesy gaan doen of niet. Vervolgens naar het zuiden afzakken over de Lon Las Cymru, met o.a. stukjes Snowdonia en Brecon Beacons, optioneel nog de Radnor ring meepakken iets ten noorden van Brecon Beacons.
Vanaf Cardiff gaan we richting Bristol en daarna wordt het kijken hoe het gaat met de tijd: gaan we dan naar het zuiden en via de kust, of nemen we toch een kortere route en gaan we direct naar het oosten, meer richting Londen? Zolang we maar op tijd in Harwich zijn voor de boot terug naar Nederland. En dan nog kijken of we vanuit Hoek van Holland naar huis fietsen of dat we het wel mooi zo vinden. In dat geval kijken we of in Nederland de treinen ondertussen weer wat beter rijden dan de afgelopen tijd…

Dit is ongeveer de route (zonder rondje Anglesy, zonder Radnor Ring, en de optie van de langere terugweg langs de kust)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.