Een alternatief voor de fiets

Meestal fietsen we een enkele keer gaan we met auto of openbaar vervoer, maar wandelvakanties doen we gemiddeld gezien niet. Ik kan namelijk niet tegen bagage op mijn rug. Maar toen vrienden ons uitnodigden om een weekendje te gaan wandelen met ezels, realiseerde ik me dat je je bagage niet per se zelf hoeft te dragen… Het was niet alleen een oplossing voor een probleem, het was echt een cadeautje, een weekendje geluk! Wie weet gaan we dit wel eens vaker doen.

De Ezelboer waar we geweest zijn, zit net over de grens bij Nijmegen. Helaas konden we geen meerdaagse tocht doen, omdat eerdere campinggasten ‘vergaten’ om de ezelpoep op te ruimen, maar enkele kortere routes in de buurt waren ook geen straf: het ligt in een prachtige omgeving!

Daardoor hadden we niet veel bagage mee, hadden we makkelijk zelf kunnen dragen (zelfs ik) maar de ezels komen niet alleen mee als lastdier. Al binnen een paar minuten zijn het goeie vrienden van je geworden!

De ezels

Vijf ezels zijn er, en ze zijn allemaal leuk. Wij kregen Pina en Goli mee, Goli is kort voor Goliath en zij is echt ongeveer anderhalf keer zo groot als de andere ezeltjes! Schatjes zijn het, zeer knuffelbaar, uiteraard wel eigenwijs, maar zeker niet onhandelbaar. Af en toe wilde Pina niet, maar dan stormde Goli haar wel voorbij met haar lange benen en dan kwam ook Pina wel mee, je blijft tenslotte bij je kudde!

Je legt niet veel kilometers af per uur, tenzij je alleen Goli mee zou nemen, dan moet je bijna rennen! Maar op zaterdag hebben we 8 uur gelopen en op zondag 4 uur. En geloof me, dat voel je in de benen, daar gebruik je toch weer heel andere spieren voor dan met fietsen of dansen. Ook de armspieren hebben een workout gekregen, als Pina niet vooruit wilde, of als Goli bedacht dat ze wel weer kon gaan grazen als Pina niet hard genoeg doorliep.

Een weekendje geluk

Maar de spieren die de grootste workout hebben gekregen waren die waarmee je lacht. Twee dagen lang hebben we met grote grijnzen op onze bek rond gelopen. wat een geweldige beesten zijn die ezels, wat een rust levert het op. Het leven wordt heel simpel als je maar hoeft te kiezen uit drie opties: ‘Kom!’, ‘Ho!’ en ‘Lekker!’ Of te wel: Lopen, stoppen en eten. Duidelijk zijn in wat je wilt levert betere resultaten op, goeie duidelijke keuzes maken en helder communiceren, het is net het echte leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.